Projecten

Mauell BV engineered en realiseert video wall projecten. Voor de aansturing van de video wall integreren wij ons Xomnium video wall management eco systeem. 

Ons werkgebied is Europa en het Midden Oosten. 

Onze eindgebruikers zijn gerenommeerde organisaties. Deze dragen grote verantwoordelijkheid binnen de meest uiteenlopende vakgebieden:  van chemie, petrochemie, security en overheid tot energie of infra.

Control Room Netherlands - Waste Energy Plant

De omvang van de projecten variëren van het leveren van het video wall managementsysteem Xomnium aan een systeemintegrator tot en met het volledig turn-key uitvoeren van een project. 

We stappen bij voorkeur in tijdens de definitiefase van een project, zodat wij dan al onze ervaring kunnen inzetten. Zo komen we uiteindelijk na de realisering tot een optimaal resultaat. Vroegtijdige betrokkenheid betekent vooraf nadenken over en uitwerken van zaken als:

 • Kijkafstand
 • Kijkhoek
 • Levensduur
 • Uitbreidingsmogelijkheden, toekomstperspectief
 • Broncomputers, aantal en types interface, operating systems, resolutie en refresh rates
 • Alleen visualisering of ook KVM 
 • Bandbreedte IP netwerk
 • etc. etc.
 

Onze disciplines

 • Consultancy

 • Engineering

 • Projectmanagement

 • Service en nazorg

Control Room Netherlands - 
two by six Videowall at waste energy plant

Vanuit onze ruime ervaring kunnen wij als consultant een waardevolle bijdrage leveren aan het vaststellen van uw project en het bepalen van de technische scope. We hebben marktkennis. Bovendien weten wij welke systemen goed integreerbaar zijn. Daarnaast kunnen we goede vergelijkingen opstellen – inclusief budgettering van de technische scope. 

Tijdens de engineeringfase wordt het functioneel ontwerp omgezet in een technisch ontwerp. Hierbij wordt op elk detail gelet. Het op te leveren document is de Technical Design Specification (TDS). Dit is allereerst een exacte technische definitie van het werk. Tevens is het een omvangrijk projectuitvoeringsdocument.

Bij een gedegen voorbereiding hoort de juiste begeleiding in het projectmanagement. De inzet van projectmanagement volgens Prins 2 methodiek draagt zeker bij aan een voorspoedige en risicovrije projectuitvoering.

Service en support is een essentieel onderdeel van instandhouding. Onze systemen worden weggezet in operationeel kritische toepassingen. Om een zo hoog mogelijk up-time en kort mogelijke down-time inclusief time-to-repair te garanderen, maken we met onze opdrachtgevers duidelijk afspraken over het service level .

Projectreferenties

Hieronder vindt u een overzicht van een aantal projecten waar Mauell BV van advies tot en met instandhouding aan heeft bijgedragen.

Control Room Oman

Samen met een van onze partner hebben wij alle benodigde videotechniek gerealiseerd. In de main control room staan meerdere video walls opgebouwd met NEC displays van 55 inch in LCD techniek. Het managen van de walls vindt met Xomnium plaats vanuit elke operator werkplek.

De weergegeven beelden zijn, afhankelijk van de positie van de wall, overzichtsbeelden uit het besturingssysteem. Daarnaast worden ze voor promotiedoeleinden ingezet. Ook het aansluiten van een laptop via een docking station is mogelijk. De controlekamer is uitermate indrukwekkend.

Video Wall​ Furuno

Onze opdrachtgever Furuno is een van de grootste fabrikanten ter wereld van maritieme instrumentatie.

Samen met onze opdrachtgever is een totaal nieuw en innovatief concept bedacht. Als alternatief voor ten minste 22 verschillende beeldschermen op de brug van een vissersboot leveren wij een oplossing in de vorm van een video wall. Afhankelijk van de grootte van de brug sturen wij met Xomnium 4, 5 of 6  beeldschermen aan van 55 inch LCD. Deze zijn in portrait mode opgesteld.

Met behulp van een touch panel schakelt de vismanager snel en doeltreffend naar verschillende modes waarbij precies die beelden worden gepresenteerd die voor betreffende mode van toepassing zijn.

Met één toetsenbord en muis kan hij ook de broncomputer op afstand bedienen via het KVM over IP netwerk. Dit alles in real time en zonder latency. Naast de opstelling op de brug wordt er gedistribueerd naar meerdere beeldschermen, zoals op het achterschip en de kapiteinshut. Innovatie in de visvangst dankzij samenwerking.

Controlekamer vuilverbranding

Een van onze klanten is een grote Nederlandse afvalverwerker en vuilverbrander. De centrale controlekamer is geheel door Mauell is ontworpen en gebouwd. Vanuit deze kamer visualiseert een centraal geplaatste video wall, bestaande uit Mitsubishi DLP rear projection cubes, alle benodigde statusinformatie voor de operators. 

De video wall geeft  camerabeelden weer van de analoge camera’s, de IP camera’s en van het Siemens PCS7 besturingssysteem. De wall wordt gemanaged met Xomnium software. 

Operators zien in één oogopslag de status van hun installatie.