Wie is Mauell BV?

Mauell BV heeft zich gespecialiseerd in video wall en slimme visualisatie op werkplek(ken). Deze zijn bestemd voor toepassing in controlekamers, meldkamers en command & control center. We hebben onze ervaring in de visualisatietechniek vooral opgedaan vanuit het ontwerpen en bouwen van complete controlekamers.

Mauell BV is voornamelijk actief in Europa en het Midden- Oosten.

MauellBV contact pagina

Kenmerkend voor Mauell BV is de stabiliteit en lange bestaansgeschiedenis. Hierdoor beschikken we over een aanzienlijke klantenkring. Installed base, langetermijnrelaties vormen de hoofdmoot. Mauell BV is al sinds 1982 actief in Nederland.

 

Wij leveren innovatieve video wall oplossingen en slimme werkplek (clean desktop) oplossingen voor visualisering en remote control over broncomputers. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor traditionele Mauell instrumentatie- en bedieningspanelen in mozaïektechniek, en voor de oerdegelijke MR serie valkleprelais.

Waarom Mauell BV?

Ons specialisme zit in het leveren van maatwerkoplossingen voor vaak niet-standaard vraagstukken. Het gaat dan om complexe control rooms en command & control centra. Hierbij staan optimale beschikbaarheid en flexibiliteit van de visualisering voorop. Over het algemeen moeten er op een video wall verschillende bronnen worden gevisualiseerd, soms zelf op meerdere video wall configuraties. Denk bijvoorbeeld aan een main wall met satellieten, of visualisatie op kleinere video walls (soms zelfs 1 monitor) naast die in de controlekamer. 

Voor de displaytechnieken zetten wij rear projection oftewel DLP techniek in, maar ook LCD– of narrow pitch Direct LED displays. We realiseren bovendien een innovatief managementsysteem. Dit houdt in dat source- en wall management vanaf de werkplekken over het IP-netwerk plaatsvindt.

Mauell BV is naast leverancier van het Xomnium video wall managementsysteem vooral een systeemintegrator. Wij leveren producten en diensten van engineering tot en met installatie en service. Wij werken nauw samen met leveranciers en partners die net als ons voor kwalitatief hoogwaardige hard- en softwareproducten gaan.

Daarnaast levert Mauell BV de traditionele Mauell mozaïekpanelen, made in Germany.